Presse

Pressemeddelelser

Ny app-opdatering: Siri, forbedret tidslinje og udvidet SmartHome-integration

7. juli 2020

Vi har opdateret True Energy appen. Til er blandt andet kommet bedre integration med SmartHome-enheder via IFTTT samt nye visnings- og overbliksmuligheder - og at du nu kan snakke direkte med appen via Siri.

Med seneste opdatering har vi forbedret visningen af både notifikationer og tidslinje. Det betyder, at du nu kan se time-priser og CO2-udledning 12 timer ud i fremtiden for dit område direkte i tidslinjen og som push notifikationer. Så kan du hurtigt overskue, hvornår det f.eks er billigst at starte tørretumbleren.


Vi har bygget videre på integrationen til IFTTT, så SmartHome er blevet nemmere at komme i gang med. Det betyder, at du nu kan tilgå flere IFTTT-connections direkte i True Energy appen. Det er bl.a. muligt at oprette forbindelse til en vaskemaskine eller Philips Hue pærer direkte i appen. Med True Energy og IFTTT kan du nemt og simpelt optimere strømforbruget i hjemmet. 

I maj lancerede vi True Energy til Apple Watch. I denne omgang har vi bygget komplikationer, så du direkte på urskiven kan holde øje med din bils ladestatus, uden at skulle ind i appen. Det synes vi, er smart.

Vidste du, at True Energy virker med Siri? Du skal en tur ind under ‘Indstillinger’ og aktivere ‘Assistent’ og tilføje de udtryk, du gerne vil bruge sammen med Siri. Du kan bl.a. vælge at tilføje: “Hvad er status på min bil?”. Nu kan du snakke med Siri i stedet for at åbne appen. 

Hvis din telefon ikke automatisk har hentet den seneste opdatering, kan du hente den inde fra din app store.


3 nyheder i vores app: Apple Watch, widgets og mulighed for at dele

2. juni 2020

Hver eneste dag arbejder vi på at gøre app’en endnu bedre, og maj var ingen undtagelse. Vi har lyttet til ønskerne fra flere af vores burgere og tilføjet nye funktioner.

Med seneste opdatering har vi tilføjet widgets, som du kan bruge fra din telefons hjemmeskærm. Med widgets kan du hurtigt og nemt se ladestatus, om bilen er sat i laderen, og hvor den er parkeret, uden du behøver at åbne True Energy app’en. 


Flere af vores brugere har ønsket muligheden for nemt og hurtigt at kunne dele strømpriser og toplister. Derfor har vi tilføjet et lille dele-ikon flere steder i app’en, så du nemt og hurtigt kan dele eksempelvis gode nyheder om negative strømpriser med dine venner. 

Sidst men ikke mindst har vi bygget en udgave af True Energy app’en til Apple Watch. Det betyder, at du nu kan holde øje med ladestatus, skifte mellem manuel og automatisk opladning af bilen og rette på klar-tidspunktet direkte fra dit ur. Det synes vi, er smart. 

Hvis din telefon ikke allerede har hentet den nyeste opdatering, kan du gøre det inde fra din app-store.


Hvorfor kan elprisen være negativ?

2. juni 2020

Selv med negative priser ender du med at skulle betale for el. Det hænger blandt andet sammen med elnettets struktur. True Energy giver det bedste udgangspunkt for at minimere eludgifter og udledning af CO2 – både når prisen er over og under nul.

I True Energys app kan brugere se, hvornår det er billigst og mest miljøvenligt at manuelt eller automatisk starte opgaver som opvaskemaskinen og opladning af elbilen. Vores brugere har kunnet se, at elprisen, som screenshottet fra appen fra den 16. maj ovenover viser, nogle gange ligger under nul. 

Det er dog ikke ensbetydende med, at man som forbruger kan forvente udbetaling ved kasse ét for at bruge el. Selvom det måske kan være forvirrende, så er der flere grunde til, at situationen er, som den er.

Hvorfor har elpriserne været lave?

Gennem de seneste måneder har der generelt været lave elpriser. Brugere af True Energys app har kunnet følge udviklingen dag for dag og endda time for time. 

De lave priser skyldes flere ting. For det første Covid-19, der har begrænset strømforbruget i blandt andet kontorer og offentlige bygninger. Desuden har der til tider været en stor produktion af vedvarende energi fra blandt andet danske vindmøller samt en overproduktion i nabolandene, hvor specielt Tyskland og Norge har produceret mere, end der er blevet brugt.

De allerlaveste priser har ikke overraskende som regel været om natten, hvor forbruget er mindst. Her kan True Energys brugere gøre brug af vores automatiserings-features til at få den lavest mulige pris for strøm.

Derfor koster gratis el penge

Som forbruger betyder overproduktionen rigtig nok, at der til tider har været el, som du ’kan få penge for at bruge’. Der er dog ikke tale om, at elselskabet sender dig kontanter direkte gennem mobilepay eller noget lignende. I bedste fald vil der være tale om, at du får rabat på din næste elregning.

Selvom strømprisen som udgangspunkt er under nul, så skal du nemlig i mange tilfælde stadig betale for den. Det hænger sammen med, at det er langt fra hele elprisen, som kommer fra – eller går til – dit elselskab. Der skal betales til blandt andet transporten af el fra producent til dig som forbruger, energiafgifter og moms.

Det du ‘tjener’ ved at bruge strømmen vil blive modregnet de gældende skatter og afgifter, og den bedste måde at betragte situationen på er som en rabat på elregningen fremfor gratis elforbrug. 

Det kan dog stadig betale sig at lægge brug af energisultne apparater på tidspunkter, hvor elprisen er så lav som mulig, hvis man vil spare.

Et elnet i forandring

Det danske elnet er i konstant forandring, og der sker hele tiden nye ting. En løbende trend er mere energiproduktion fra vedvarende energikilder.

Det er med til at gøre prisen på strøm mere svingende, inklusiv til under nul, da vejr og vind er uforudsigelige størrelser. Stigende brug af vedvarende energi kan også betyde, at der er behov for hyppigere brug af olie- og gasdrevne backupgeneratorer, da produktionen kan stige og falde meget pludseligt.

I begge tilfælde er True Energy med til at skabe stabilitet og nye muligheder for vores kunder. Vi gør det muligt at udnytte de laveste elpriser – inklusiv om natten – via automatisk drift af hårde hvidevarer, opladning af elbiler og andre opgaver. Desuden er vores patenterede Big Battery-løsning med til at sænke behovet for at start de dyre, mere forurenende backupgeneratorer.

Det hele foregår via vores app, som lige er kommet i en ny udgave, som du kan downloade ved at klikke på Hent App her ovenfor. 


True Energy og Radius tester elbilers fleksibilitet

15. maj 2020

True Energy og Radius vil frem til december 2020 teste elbilers fleksibilitet i forhold til opladning for at begrænse udbygning af det etablerede elnet. 

True Energy fremmer mobil, grøn energi via nye samarbejdsaftale med  Porsche-ejet konsulentgruppe

16. april 2020

En ny strategisk alliance mellem True Energy og MHP, et Porsche-datterselskab, der fokuserer på konsulent-services til bilindustrien, skaber nye muligheder for grønnere, billigere energi for forbruger i både Danmark og udlandet.

Ejere af elektriske køretøjer kan drage fordel af en ny alliance mellem True Energy og MHP, et globalt konsulentfirma og datterselskab af det berømte Porsche bilfirma. Som en del af det nye strategiske partnerskab vil de to parter søge at fremme overgangen til et grønt og bæredygtigt elnet gennem videreudvikling af True Energy's eksisterende løsning og tilbyde resultatet til MHP-kunder til deres E-Mobility-strategiinitiativer.

True Energy er en af Europas største udbydere af løsninger designet til automatisk at gøre kundernes elforbrug klimavenligt og billigere. Formålet er at fremme overgangen til et elnet og elforbrug centreret omkring vedvarende energikilder. Dette inkluderer muligheden for automatisk at oplade elektriske køretøjer gennem "Smart Energy & EV-appen" når strømmen kommer fra vedvarende energikilder - eller når den er billigst. Desuden kan appen bruges til at tidsbestemme brugen af husholdningsapparater på en lignende måde.

MHP står for Excellence in Management- og IT-konsulentydelser til mobilitetsindustrien. Inden for denne sektor anerkendes MHP som foretrukken partner til end-to-end-løsninger. Som ekspert i digitalisering og e-mobilitet leverer MHP innovative strategier og løsninger, der udgør fundamentet for mange af deres kunders bæredygtige omstilling til fremtidens E-mobilitet-landskab.

Dr. Dominique Gross, associeret partner og leder af MHP IE2S udtaler: 

”Sammen tilbyder vi en end-to-end tilgang, der dækker alt fra strategisk design til teknisk udvikling og den endelige løsning til vores kunder til et nemt og bæredygtigt forbrug. Dette partnerskab viser den bedste måde at tackle energi- og mobilitetsændringer på når bil- og energibranchen går hånd i hånd ”.

Charlotte Blou Sand, administrerende direktør og grundlægger af True Energy, uddyber:

”Den nye aftale er en fantastisk mulighed for ikke kun True Energy og MHP, men også for kunder, der ønsker at gøre deres energiforbrug mere klimavenligt – for ikke at nævne billigere. Der er ingen tvivl om, at folk ønsker at bidrage til at gøre fremtidens energinet net så grønt som muligt. Takket være vores nye strategiske partnerskab med MHP, håber vi at gøre netop det muligt for endnu flere forbrugere over hele kloden”

Læs mere om partnerskabet her.

MHP IE2S forretningsmodel:

IE2S - MHP

Om MHP:

MHP blev grundlagt i 1996 og har haft en fortsat vækst siden starten. I dag har virksomheden en arbejdsstyrke på mere end 2.800 ansatte over hele kloden. Omsætningen I 2018 lød på 431 millioner euro.

Med en konsulenttilgang, der er baseret på en symbiose af ledelse og IT-rådgivning, arbejder MHP tæt sammen med mere end 300 anerkendte kunder, der tilbydes både omfattende it-kompetencer og dybdegående proceskundskab. Fokus er på bilindustrien (producenter, leverandører, forhandlere og importører) samt overførsel af strategiske innovationer fra denne sektor til andre brancher.

Læs mere om MHP her.


True Energy udvider igen med goenergi a|s partneraftale

14. april 2020

True Energy har indgået en ny partneraftale med goenergi a|s. Partnerskabet giver danske elforbrugere bedre muligheder for automatisk at bruge elektricitet, når den er billigst og mest klimavenlig.

True Energy har indgået en partneraftale med energiselskabet goenergi a|s, som nu vil tilbyde vores app til deres kunder. Det betyder, at elforbrugere, der får deres strøm gennem goenergi a|s, nu får adgang til fordele som automatisk opladning af elbiler eller brug af hårde hvidevarer, når det eller billigst eller strømmen er mest klimavenlig.

For elbilsejere er en ekstra fordel, at de kan deltage i Big Battery, hvor bilernes batterier kan hjælpe med at balancere elnettet og sikre den grønne omstilling. Samtidig giver det adgang til den såkaldte Kabelrabat™, der giver en lavere elregning. Helt automatisk, og uden besvær.

True Energy følger elpriserne og -produktionen time for time. Via de indsamlede data og vores app kan brugerne bestemme, hvornår de vil bruge strøm til at lade elbiler eller elektrisk udstyr i hjemmet. Sidstnævnte kategori tæller blandt andet hårde hvidevarer.

Ved hjælp af appen kan strømforbruget indstilles til automatisk at gå i gang, når strømmen kommer fra vedvarende energikilder og/eller elprisen er lavest. Det er ofte på tidspunkter af døgnet, hvor de fleste sover, og her kommer automatisering af opstart af vaskemaskinen eller opladning af elbilen virkelig til sin ret.

Partneraftalen er den fjerde mellem True Energy og et dansk energiselskab inden for de seneste måneder. Ud over goenergi a|s har True Energy indgået aftaler med Modstrøm, Samstrøm og Aura.

Charlotte Sand, grundlægger og direktør i True Energy, udtaler:

”Den nye aftale er en super nyhed for både True Energy, goenergi a|s, og elforbrugerne. Vi ser tydeligt, at forbrugerne både herhjemme og i udlandet vil den grønne omstilling. True Energys løsninger giver dem muligheder for at tænke og handle mere grønt i hverdagen. Den nye samarbejdsaftale vil hjælpe med at videreudvikle services og produkter, der vil komme både True Energy, goenergi a|s og vores kunder til gode.”

goenergi a|s, fortæller at over 700 goenergi a|s-kunder allerede har downloadet True Energy-appen, som spiller en central rolle i den nye samarbejdsaftale.

Jacob Møller, Direktør i goenergi a|s, udtaler:

”Samarbejdet mellem goenergi a|s og True Energy giver nye muligheder for vores kunder til yderligere at indstille, automatisere og optimere deres hverdag og elforbrug – både i dag og i fremtiden. Samarbejdet åbner for fleksibelt at kunne reagere på pris og CO2-udsving, en yderligere sikring af elnettet, og at vi i fællesskab kan støtte op om den grønne omstilling.

Læs mere om goenergi a|s

Læs mere om goenergi's True Energys løsning.

App screendump incl goenergi logo


Er din el-leverandør en af True Energys nye partnere? Så venter der Kabelrabat™

4. marts 2020

True Energy har indgået en række nye partneraftaler, som åbner for nye fordele til et bredt udvalg af danske elforbrugere.

True Energy har indgået partneraftaler med Modstrøm, Samstrøm og Aura, som nu vil tilbyde vores app og Kabelrabat™ til deres kunder. Det betyder, at elforbrugere, der er kunder hos de tre energiselskaber nu får adgang til fordele som automatisk opladning af elbiler eller brug af hårde hvidevarer, når det eller billigst og/eller strømmen en mest klimavenlig.

True Energy følger nemlig elpriserne og -produktionen time for time, og kan give brugerne mulighed for at for at få bruge strøm, når den kommer fra vedvarende energikilder og/eller elprisen er lavest. Det er ofte på tidspunkter af døgnet, hvor de fleste sover, og her kommer automatisering af opstart af vaskemaskinen eller elbilsopladningen til sin ret.

For elbilsejere er en ekstrafordel, at de kan deltage i Big Battery, hvor bilernes batterier kan hjælpe med at balancere elnettet og sikre den grønne omstilling. Samtidig giver det adgang til den såkaldte Kabelrabat™, der giver en lavere elregning. Helt automatisk, og uden besvær.

Læs mere om partnerskaberne her.


App-opgradering giver nye muligheder for True Energy-brugere

4. marts 2020

True Energy lancerer en opdatering af vores banebrydende app til automatisk brug af strøm, når det er billigst og mest klimavenligt. Opdateringen åbner en lang række nye muligheder for brugere af App’en.

En opgradering af vores App giver øget integration til ladebokse, så det ikke afhænger af de enkelte biler. Samtidig er SmartHome blevet integreret, og bare rolig: alt det gode fra den gamle udgave er der stadig.

Integration til ladebokse, uanset hvilken elbil man har, giver bedre muligheder for automatisk at udskyde opladningen, så bilen lader op, når strømmen er mest klimavenlig og billigst. Når opladningen af elbiler styres af True Energy, kan bilen snart også indgå i Big Battery. Det betyder, at den aktivt er med til at balancere det danske elnet, erstatte fossile brændsler, og sikre den grønne omstilling.

Den opdaterede app integrerer også til True Energys SmartHome-løsning til intelligent elforbrug i hjemmet. Ved at automatisere styring af opvaskemaskine, varmepumpe mm., kan du eksempelvis bruge hårde hvidevarer på de tidspunkter, hvor strømmen er billigst. Driften sker automatisk, og der er ikke behov for at sætte alarmen til klokken tre om natten for at starte vaskemaskinen, så den kører på den grønneste, billigste strøm.

Læs mere om True Energys App på vores hjemmeside.


True Energy får tilført ny kapital og får samtidig direkte adgang til viden om elnettet

20. februar 2020

GEVinvestment

True Energy får gennem kapitaludvidelse og knowhow fra GEV, RAH og Thy-Mors Energi, styrket mulighed for at indgå i balanceringen af elnettet. GEV, RAH og Thy-Mors Energi har gennem deres fælles selskab RGT Holding A/S købt sig ind i True Energy med henblik på at kunne understøtte balanceringen af elnettene gennem forbrugernes adfærd..

Klimavenligt og billigst.
True Energy har udviklet en App der sikrer automatisk forbrug, når strømmen er billigst, og / eller mest klimavenlig. Udgangspunktet er automatisk forskydning af elbilers opladning til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigst og mest klimavenlig. Samtidig kan elbilens batteri indgå i reguleringskraften af det samlede elnet i Danmark. True Energy er, med deres ”Big Battery” koncept, de første med et decentralt system som er godkendt af Energinet til at deltage i balanceringen af det danske elnet. Forskydning af forbrug, og balancering af elnettet, er nogle af de største udfordringer i forhold til de økonomiske konsekvenser af den grønne omstilling, og fortrængning af fossile brændstoffer. Det har været en af de afgørende faktorer for GEV, RAH og Thy-Mors Energi for at gå ind i True Energy.

Grøn omstilling med Elbiler i fokus
Særligt store er mulighederne i True Energys opladning af elbiler, hvor du via app’en kan oplade bilen på den tid af døgnet, hvor strømmen er billigst. Dette kan kombineres med prioritering af opladning med grøn energi. Det samme gør sig gældende for opstart af hårde hvidevarer.
Jo flere biler der er med på dette, jo bedre og billigere fungerer det. Samtidigt opnår samfundet betydelige gevinster ved ikke at skulle udbygge elnettet i samme omfang som forventet, da vi kan undgå at lade elbilerne i de for elnettets kritiske tidspunkter, nemlig om morgenen og omkring spisetid. Dermed bidrager netop denne løsning til at udligne energiforbruget over døgnet og dermed den grønne omstilling.
Direktøren for True Energy, Charlotte Sand, udtaler om samarbejdet:
”Der er ingen tvivl om, at forbrugerne både herhjemme og i udlandet vil den grønne omstilling. True Energys løsninger giver dem muligheder for at tænke og handle mere grønt i hverdagen – helt automatisk og uden besvær. Jeg er ikke i tvivl om, at det nye samarbejde vil hjælpe med at videreudvikle services og produkter, der vil komme både True Energy og de lokale selskabers kunder til gode.”
Hun bakkes op af bestyrelsesformanden for RGT Holding*, Robert Hove, som er begejstret for de fremtidige muligheder.
”True Energy er en spændende spiller på markedet, der med deres kompetencer utvivlsomt er med til prikke til vores traditionelle måde at tænke energi og energiløsninger på. Vi ser muligheden for at være med til at præge udviklingen af de værktøjer, som skal medvirke til at sikre balancering af elnettet. Derved kan vi reducere behovet for at udbygge elnettet. Sammen vil vi dermed skabe synergi mellem elnettet og aftrækket hos kunderne med et nemt og overskueligt værktøj, der medvirker til at sikre den grønne omstilling.”

FAKTA: 
*Det er firmaet RGT Holding A/S der indgår som medejer af True Energy. RGT Holding er ejet af GEV, RAH og Thy-Mors Energi. René Heiselberg Gier indtræder som medlem af bestyrelsen i True Energy på vegne af de tre selskaber.
RAH, Thy-Mors Energi og GEV leverer el via elnet til andelshavere i Midt-og Vestjylland og har gennem deres respektive elhandelselskaber – go’energi og Samstrøm, mange lokale kunder. Disse kunder får nu del i det spændende samarbejde med store udviklingsmuligheder. Blandt andet vil kunderne snart kunne tilgå en App gennem go´energi og Samstrøm, hvor de kan få del i de grønne muligheder og besparelser, der er nævnt i pressemeddelelsen.

Fakta om True Energy:
True Energy er stiftet i 2018, og arbejder for at gøre det nemt for kunderne automatisk at bruge strøm, når det er billigst og mest klimavenligt. True Energys løsninger er samtidig med til at balancere fremtidens, grønne energinet. På den måde understøtter vi overgangen til vedvarende energi.

Yderligere information kan fås ved at kontakte:
Kontakt for True Energy: Charlotte Sand, Direktør 53 81 81 04
Kontakt for de tre selskaber: René Heiselberg Gier, Direktør i GEV 30 31 11 90


True Energys direktør indtræder i bestyrelsen hos branchefællesskab for
fremtidens grønne elnet

29. januar 2020

IEnergiBestyre

Charlotte Blou Sand, grundlægger og direktør for True Energy, er valgt ind i bestyrelsen for
Intelligent Energi, en sammenslutning af aktører i energibranchen samt relaterede offentlige – og forskningsinstitutioner.

True Energys arbejde med at give danskerne bedre adgang til billigere og mere grøn energi har fået et nyt anerkendende nik med på vejen fra den danske energibranche.
Charlotte Blou Sand, der er grundlægger og fungerende direktør for True Energy, er nemlig blevet
valgt til bestyrelsen for Intelligent Energi, en branchesammenslutning dedikeret til at sikre
fremtidens grønne elnet.

Det er specielt True Energys arbejde med optimering af opladning af elbiler, der har vækket
opmærksomhed. True Energy tilbyder desuden lignende grøn og billigere drift af hårde hvidevarer.
Som Charlotte Blou Sand udtaler:
”Missionen med vores løsninger der gør det nemt for kunderne automatisk at bruge strøm, når den
er klimavenlig og billig. Intelligent Energi er en brancheorganisation, der deler True Energys
ambitioner for intelligent energi. Jeg er blevet taget imod med nysgerrighed og åbne arme af den
etablerede energi branche, og samspillet med andre organisationer og virksomheder lede til nye
muligheder for både vores egne og de andre virksomheders kunder.”

Ud over repræsentanter fra energibranchen tæller Intelligent Energi desuden forskningsinstitutioner, kommercielle aktører i elmarkedet, en række centrale teknologileverandører og alle forsyningsarter. Intelligent Energi har blandt andet fokus på samspillet mellem offentlig energiinfrastruktur og kommercielle aktører, som er forudsætningen for at fremme integration på tværs af forsyningsarter, fleksibilitet i energianvendelsen og forretningsudvikling til gavn for kunderne.

Da Charlotte Blou Sand blev bedt om at stille op til bestyrelsen var hun smigret, og var samtidig
opmærksom på, hvad hun og True Energy kan byde ind med som startup i energibranchen.
”Som startup har man altid mange jern i ilden, og har kontakt med alle dele af branchen. Jeg
arbejder blandt andet med daglige bud på vores frekvensreguleringsydelser på Nordpool. Jeg er også med på frontlinjen, når vi står nede på Køge Super Charger og hører om hvad der egentlig motiverer folk til at købe deres første elbil. Det samme gælder for at guide Tesla-ejerne igennem opsætningen af vores app. Desuden kan jeg med udgangspunkt i 15 års erfaring med digital omstilling af virksomheders setup se på flere forskellige dele af branchen med friske øjne,” siger hun.
Hun peger desuden på True Energys internationale ambitioner, og snart også internationale erfaring, som et område, hvor hun kan bidrage med indspark.

Fakta om Intelligent Energi:
Intelligent Energi er et branchefællesskab for aktører, som arbejder for en konkret udrulning af et
integreret og fleksibelt energisystem, der giver danskerne sikker og grøn energi til
konkurrencedygtige priser.
Det er iEnergis vision, at Danmark skal være internationalt førende i udviklingen af et intelligent
energisystem, der giver danskerne sikker og grøn energi til en konkurrencedygtig pris. Vi skal med
andre ord være blandt verdens bedste til at balancere den stigende mængde fluktuerende
energiproduktion fra vind og sol med forbrugssiden, herunder varme, vand og transport.

Download app'en nu og få automatisk billigere og mere klimavenlig strøm

Enter your text here...