Big Battery

En håndsrækning, du får betaling for

Big Battery er populært sagt din og andre el-bil ejeres fælles håndsrækning til el-nettet herhjemme.

I perioder, hvor efterspørgslen er større end produktionen, kan True Energy tilbyde at styre vores samlede opladning af elbiler sådan, at el-producenterne undgår dyre opstarter af ekstra diesel-kraftværker.

I praksis bliver opladningen blot sat på standby i korte tidsrum, typisk op til et par minutter. Det er ikke noget, du som elbil-ejer mærker – til gengæld er det godt for din driftsøkonomi. Som betaling for Big Battery kan du nemlig akkumulere en såkaldt Kabelrabat. Jo mere du kører i din elbil, jo mere rabat kan du få.

Er du interesseret i flere detaljer, herunder hvad det kræver at være med i Big Battery, så læs den uddybende forklaring herunder.

Den lidt længere historie

Big Battery er True Energys samlede adgang til de mange el-biler, som lader op med vores app. Big Battery indgår som balanceydelse i det danske el-net.

Ligesom der dagligt er en auktion, hvor el-prisen fastsættes, skifter den betaling vi får for at levere Big Batteri også hver dag.  På vegne af alle el-bilejerne byder True Energy ind med den ladekapacitet (kWh), vi beregner, vi har til rådighed i bestemte perioder. Kapaciteten udregnes bl.a. af el-bilernes ladebehov (hvor tomme er batterierne), hvor kraftig deres ladestander er, og hvor lang tid bilerne er sat med ladekablet i.  Hvis vi bliver udvalgt, har vi ansvaret for at levere Big Battery i den pågældende periode. I perioder, hvor Big Battery er aktiveret, vil vi hele tiden tænde og slukke for det antal biler, som skal til for at modvirke en eventuel ubalance.

Vores avancerede algoritmer tager højde for bilernes samlede opladningsbehov, sikkerhedsdistance, klartidspunkter og at batteriet ikke tændes og slukkes for ofte mv. Vi sender aldrig strøm ud af batterier og tilbage i el-nettet. I dine feeds i app’en kan du følge med i, når Big Battery er aktiveret, og hvordan din bil indgår i det.

Når din bil er med i Big Battery, så sørger vi selvfølgelig stadig for, at den er ladet op til dit klartidspunkt ved hjælp af SmartCharge ladeplanen, der blot indregner Big Battery perioden som et del af grundlaget for at beregne ladeplanen.

Når du er med i Big Battery optjener du Kabelrabat – læs mere her.

Hvordan er du med i Big Battery?

Balanceringen af det danske el-net skal være hurtig og præcis, så alle altid får strøm ud af stikkontakten, som de forventer. Det kræver meget hurtige responstider hos bilerne, der er med i Big Battery. Lige nu opfylder følgende biler disse responstider: Tesla model, S,X, 3

For at være med i Big Battery skal følgende desuden være opfyldt:

  • Du skal anvende True Energys app til opladning af din el-bil.
  • Det ladested, der sidder bag din el-måler (dvs. derhjemme), skal være på SmartCharge. Biler på QuickCharge deltager ikke i Big Battery.
  • I den indledende fase vil True Energy primært levere Big Battery om natten mellem kl. 00 og 04, hvorfor din bil skal være koblet til opladning på dette tidspunkt for at kunne være med i Big Battery. Dette tidsrum vil i takt med at antallet af biler der deltager i Big Battery, ændre sig,
  • Hvis din bil frakobles, eller strømmen eller kommunikationsforbindelsen til bilen forsvinder, mens du deltager i Big Battery bliver betalingen reduceret forholdsmæssigt

Se i øvrigt vilkår for Big Battery og Kabelrabat her.

Download app'en nu og få automatisk billigere og mere klimavenlig strøm